Fransförlängning

Stylisterna på salongen har flera utbildningar i både singelfrans-metoden och volymfrans-metoden. Hos oss får du en professionellt utförd behandling som inte skadar dina egna fransar. Vi jobbar med lashdesigns för att ge varje kund ett individanpassat resultat som smickrar just hennes ögon på bästa sätt. Tillsammans med kunden diskuterar vi metod, böj, längd och tjocklek på fransarna innan behandlingen för att försäkra oss om att vi har samma bild av det önskade resultatet.
 
Precis som man tappar håret på huvudet, tappar man naturligt 2-5 naturliga fransar om dagen. Detta varierar från person till person och beror på kundens egen växtcykel. På ett öga har man ca. 50-200 fransar beroende på ålder och gener. Påfyllning av fransarna rekommenderas var 3:e till var 4:e vecka för att hålla dom fina hela tiden.

Vid en påfyllning skalas utväxta och lösa fransar av. Därefter limmas nya fransar på. Ungefär 30-50% av lösfransarna brukar vara kvar efter ca 3 veckor.

Innan behandlingen rengör vi alltid fransarna för att ha ett rent öga att jobba med och för att ta bort eventuella oljerester och smuts som samlats på ögonfransarna. Men tänk alltid på att komma utan smink och helst med rengjorda fransar då detta tar extra tid som vi hellre vill använda till att kunna sätta fler fransar.

Pincetter och verktyg desinficeras mellan varje kund, engångsmaterial så som pads och tejp slängs och handdukar vid huvudet byts.

VOLYMFRANSAR

Volymfransar är en utvecklad teknik där man sätter 2-5 fransar per naturlig frans i ett fint, välseparerat, handgjort knippe. Volymfransarna är tunnare och väger mindre, därför kan man sätta fler per naturlig frans utan att skada den.

(4 standard volymfransar = 1 standard singelfrans) Precis som i singel-metoden så använder vi även här olika tjocklekar för att anpassa till varje naturlig frans. Men med volym-metoden kan vi specificera vikten på lösfransarna ännu mer genom att välja hur många fransar vi vill ha i varje volymknippe. Möjligheterna med volymfransar är stora. Du kan i princip få vilket resultat du vill (beroende på utgångsläget). Denna teknik har även generellt sett bättre hållbarhet men framför allt ser det fylligare ut en längre tid eftersom knippena fyller ut de tomma luckorna. Ett nytt set volymfransar tar ca 2-3 timmar hos en erfaren stylist och ca 4 timmar hos någon som är lite nyare.
Rekommenderas till dig som har glesa egna fransar eller för dig som vill fokusera på fyllighet. Med volymfransar kan du få allt från ett naturligt resultat till en riktig fake look!

Senaste utvecklingen inom volymfransar är Mega volym. Då använder vi ännu tunnare fransar och går oftast ner 1-2 mm i längd. Majoriteten av fransarna har 5-9 fransar per knippe. Denna teknik kräver en konsultation innan bokad tid för att kontrollera att dina fransar klarar av det önskade resultatet.
 

SINGELFRANSAR

Singelfransar, även kallad klassisk fransförlängning är standard-metoden. Med denna metod sätter vi en lösfrans på varje naturlig frans. Fransarna ska alltid vara noga separerade och anpassade i längd och tjocklek till vad de naturliga fransarna orkar bära upp i vikt.

Vi använder 3-4 olika tjocklekar och 4-7 olika längder. Detta gör att vi mer exakt kan sätta rätt vikt för varje frans för att få ett hållbart resultat som inte skadar den naturliga fransen. Vi skräddarsyr varje fransförlängning efter kundens behov och önskemål. Ett nytt set singelfransar tar ca 1.5-2 timmar hos en mer erfaren stylist, ca 3 timmar hos någon som är lite nyare.

Rekommenderas till dig som vill ha längre, separerade och mer definierade fransar. Med denna metod kan du antingen få ett naturligt "mascara"- resultat eller ett längre "lösfrans"-resultat om de naturliga fransarna klarar det.